طرح اتاق کارآفرینی مدارس برای معلمان مناطق دشتیاری و گشت در سیستان و بلوچستان

طرح اتاق کارآفرینی مدارس طرحی است که با حمایت مالی شرکت آرین رشد افزا (آرا) توسط بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان اجرا می شود و سعی دارد نقص های فعلی در حوزه آموزش کسب و کار و کارآفرینی به دانش آموزان و معلمان را را با رویکرد عملی برطرف کند، بدین منظور فعالیت های مختلف ترویجی، آموزشی و مشاوره ای در مدارس اجرا می شود و به دنبال آن است که نگرش کارآفرینانه و خلاقانه را در بین جامعه دانش آموزی ترویج دهد تا دانش آموزان این نکته را فرا بگیرند که در هر مرحله از آموزش باید به دنبال این باشند که مسائل موجود در محیط خود را با نگاه دقیق تری ببینند و به دنبال ایده های خلاقانه ای برای راه اندازی کسب و کار و حل این مسائل باشند.این طرح در سال تحصیلی 99-98 برای 10 دبیرستان متوسطه اول و دوم در شهرستان دشتیاری و شهر گشت (شهرستان سراوان)  برگزار شد.
در قالب این طرح فعالیت های آموزشی شامل 5 کارگاه آموزشی شامل «روش های ترویج کارآفرینی در مدارس»، «مبانی کسب و کار و کارآفرینی»، «مطالعه بازار و طراحی ارزش»، «شناخت مسئله و حل خلاقانه آن»، و «بوم مدل کسب و کار دانش آموزی»، به صورت حضوری و سه عنوان کارگاه آموزشی شامل «مبانی کسب و کار و کارآفرینی»، «مطالعه بازار و طراحی ارزش»، و «شناخت مسئله و حل خلاقانه آن» برای دانش آموزان برگزار شد.
در قالب فعالیت های ترویجی، اردوی کسب و کار و کارآفرینی و مسابقات روزنامه دیواری، عکس ، فیلم و گزارش با موضوع کسب و کار، برای 5 مدرسه اجرا شد.
پس از شیوع کرونا در کشور و توقف ناخواستۀ فعالیت ها و عدم امکان برگزاری فعالیت های باقی مانده، پس از برگزاری جلسات هم اندیشی با معلمان طرح برای چگونگی ادامه طرح، تصمیم گرفته شد رویداد کارآفرینی و تمرین کسب و کار دانش آموزی و جشنواره تمرین کسب و کار دانش آموزی که در سال های گذشته در هر منطقه برای دانش آموزان برگزار می شد، امسال به صورت مجازی و متمرکز برگزار شود. با وجود کمبود امکانات گسترده در مناطق هدف طرح و عدم دسترسی دانش آموزان به اینترنت و موبایل، با پیگیری مستمر دو نفر از معلمان، 5 نفر از دانش آموزان این دو منطقه در رویداد حضور پیدا کرده و در قالب 4 تیم در جشنواره مجازی نیز شرکت کردند.
علاوه بر این، 4 کارگاه آموزشی شامل «آموزش مجازی»، «آموزش و یادگیری مشارکتی»، «مدیریت راهبرانه کلاس درس با رویکرد تئوری انتخاب» و «آشنایی با فروش اینترنتی» به صورت مجازی برای معلمان در ایام کرونا برگزار شد.
فراهم کردن فرصت یادگیری برای معلمان علاقه مند و امکان تمرین کسب و کار و ایده پردازی برای دانش آموزان و ایجاد جو کارآفرینانه در مدرسه از جمله مهمترین دستاورد های طرح است.
علاوه بر این دو منطقه، این طرح در 40 دبیرستان دیگر در استان های سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی نیز با همکاری دیگر نهادها اجرا شد.