ضرورت احیای آرین با دانش بومی

اهمیت احیای یک لاین مرغ بومی کشور موسوم به «آرین» ، مسوولان و کارشناسان امر را بر آن داشت تا یک برنامه با عنوان «طرح ملی ارتقای امنیت و سلامت گوشت مرغ» را تدوین و به اجرا بگذارند.
حوزه تولید و تامین غذا، اساسی‌ترین بخش مقابله با تحریم در هر کشور بوده و کشوری که به دنبال دستیابی به خودکفایی در این حوزه نباشد به ‌سادگی توسط قدرت‌های جهانی از صحنه تعاملات جهانی حذف خواهد شد.
اگر امروزه می ‌بینید که کشورهایی ادعای ابرقدرتی دارند و در امور سایر کشورها به خود حق دخالت می‌دهند و تهدید می‌کنند، فقط به خاطر پیشتازی آن‌ ها در ساخت اسلحه و تجهیزات جنگی نیست.
شوروی سابق کشوری دارای انواع و اقسام سلاح‌ ها و فناوری‌ های پیشرفته فضایی بود، اما به دلیل ناتوانی در تأمین غذای مردم کشورش، از هم فروپاشید.
امپراتوری بزرگ عثمانی نیز همین وضعیت را در جنگ جهانی اول تجربه کرد. امروزه آمریکا بیش از ۱۰ برابر و اتحادیه اروپا به‌طور متوسط بیش از پنج برابر نیاز جمعیت خود ، غذا تولید می‌کنند.
این حجم از تولید نه فقط به‌خاطر جلوگیری از تحریم شدن توسط سایر کشورهاست، بلکه به خاطر به وجود آمدن امکان تحریم غذایی کشورهای دیگر است.
بنابراین بسیار ضروری است که در کشورمان بتوانیم در تولید غذا و نیز نهاده‌های اولیه لازم در تولید محصولات استراتژیک کشاورزی به خودکفایی دست یابیم و امروز راه مقابله با تحریم‌ها به فرموده مقام معظم رهبری قوی شدن برای مصون شدن در برابر تحریم‌ها است.
درپی  تحریم ظالمانه بین المللی و ممنوعیت صادرات نژادهای خارجی مرغ اجداد به جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته و پیرو دستور مقام معظم رهبری برنامه ملی احیای مرغ لاین آرین با محوریت وزرات جهادکشاورزی و مشارکت دستگاه ها و سازمان های مختلف تدوین مصوب و اجرا شده است.
استمرار این تحریم به معنی قطع کامل زنجیرۀ تولیدِ گوشت مرغ کشور بود که ۷۱ درصد از سبد پروتئین خانوار ایرانی را تشکیل می‌داد؛ به بیان دقیق‌تر، این تهدید به معنی توقف تولید گوشت مرغ در سال ۱۴۰۰ و ایجاد یک بحران ملی در حوزۀ امنیت غذایی بود؛ اما به لطف الهی جمهوری اسلامی از این تهدید جدید نیز یک فرصت ساخت.
دستورات حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی و تأکید ریاست جمهوری و اهتمام ویژۀ وزیر جهادکشاورزی بر احیای مرغ لاین آرین، نقطۀ عطفی شد تا صنعت مرغ کشور از وابستگی به خارج رهایی یابد.
اجرای برنامه های ملی «احیای مرغ لاین آرین» و «مدیریت سنی پرورش طیور (مرغ سایز)» به منظور ارتقای امنیت و سلامت گوشت مرغ با محوریت وزارت جهادکشاورزی و ۱۸ دستگاه و نهاد دخیل در تأمین امنیت غذایی کشور از خرداد ماه سال ۱۳۹۹ آغاز گردید.