پروژه ی ارتقای کیفی فرآیندهای آموزشی-مشارکتی مدارس ابتدایی بلوچستان

آموزش مقوله­ ای ارزشمند ، دیربازده و زمانبر است و افرادی که درگیر این موضوع هستند بخوبی می­دانند که چقدر صبوری و پایداری لازم است تا به نتیجه رسید . پروژه ­ی آموزش دبستان­های حامی که از تیرماه 1398 آغاز برنامه­ ریزی­ های آن بود از مهرماه کار اجرایی خود را شروع کرد .اساس­ پروژه­ ی امسال بر مشارکت بود و قصدمان این بود که بتوانیم مخاطبان اصلی پروژه­ های آموزش ابتدایی ، یعنی کادر آموزشی ، کودکان و اولیا را کنار هم ببینیم و بتوانیم با جلب مشارکت این هر سه ، فعالیت­های آموزشی را برای مدارس تعریف کنیم .

این پروژه در 11 دبستان انجمن حامی در بلوچستان و در مناطق: چابهار ، دشتیاری ، سرباز و راسک اجرا شد .در مجموع حدود 850 دانش آموز ، 50 معلم و مدیر و راهبر و همچنین اولیا دانش آموزان (در هر مدرسه میانگین 15 نفر از اولیا ) در محدوده ­ی پروژه قرار داشتند.

فعالیت ها در بخش های معلمان و مدیران ، اولیا (مادران و پدران به صورت جداگانه ) و کودکان تعریف شد و سعی شد تا با اجرای برنامه هایی به شکل بازی ، قصه ، هنر و گفتگوهای دوستانه و هدفمند ابتدا ارزیابی و سپس برنامه های آموزشی را پیش ببریم .

در پروژه­ی امسال اولین قدم ها برای اینکه مخاطبان صدای همدیگر را بشنوند برداشته شد و شنیدن صدای یکدیگر از زیربنایی­ ترین مسایل در امر مشارکت است .اینکه والدین حرف­ها و گلایه­ های معلمان را بشنوند و نیازهای کودکانشان را ببیند ، معلمان درد دل­های اولیا را بشنوند، کودکان بتوانند نیازهایشان را ابراز کنند و از مجموع این گفتگوها بتوانیم آنها را به هم نزدیکتر کنیم ، خود قدمی بزرگ بود هر چند هنوز در ابتدای این مسیر هستیم .

از زمانی که ماجرای کرونا و در ادامه­ ی آن آموزش­های مجازی پیش آمد مسیر پروژه تغییر کرد و مخاطبانش به معلمان محدود شد و تا پایان پروژه که زمان زیادی هم از آن باقی نمانده به همین شکل پیش خواهد رفت.

در ادامه و برای پیشبرد آموزش­ها در سال آینده با توجه به اینکه به علن شیوع کرونا هنوز تکلیف بازگشایی مدارس معلوم نیست و این احتمال که همچنان آموزش­ها به صورت مجازی پیش خواهد رفت ، پروژه به صورت آموزش از راه دور تعریف می شود .منظور از آموزش از راه دور این است که در آن هم آموزش آنلاین دیده می­شود وهم آموزش آنلاین غیر هم زمان (آفلاین) اما نظر به وضعیت اینترنت و تجهیزات سخت افزاری در مناطقی که مدارس حامی در آنها قرار دارند باید بعضی زیرساخت­ها در ابتدا مورد بررسی قرار بگیرند تا بتوانیم آموزش را سوار بر بسترهای مناسب برای معلمان و کودکان این مناطق پیش ببریم.