عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، وضعیت اصلاح نژاد دام را نامناسب دانست و گفت: بحران منابع آبی کشور، صنعت دامپروری را در سال های آینده تهدید می کند.
به گزارش ایرنا، ((یوسف داودی)) در آیین روز ملی دامپزشکی (14 مهرماه) که در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد، افزود: وزارت جهاد کشاورزی نیز با وجود اقدامات خود، در زمینه اصلاح نژاد دام، موفقیت چندانی نداشته است. وی تاکید کرد: در صنعت دام، باید از نژادهایی استفاده شود که کمترین مصرف خوراک و علوفه و بیشترین بهره وری را داشته باشند. این نماینده مجلس افزود: البته اصلاح نژادی در صنعت طیور کشور انجام شده است و صنعت دامپروری نسبت به گذشته وضعیت بهتری دارد.
به گفته داودی، کنترل دامپزشکی باید تحت نظر وزارت بهداشت باشد تا به افزایش کیفیت فعایت های دامپزشکی و دانشجویان این رشته کمک کند. وی با اشاره به نقش و جایگاه دامپزشکی گفت: نبود خدمات لازم، سازمان دامپزشکی و دامپزشکان به مراتب بیشتر از جنگ جهانی را تهدید می کند.
گوشت قرمز باید بسته بندی شده به بازار عرضه شود
رییس کار گروه دام، طیور و آبزیان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید مانع عرضه گوشت قرمز به صورت لاشه شویم، گفت: گوشت قرمز باید مانند گوشت مرغ به صورت بسته بندی در بازار عرضه شود.
((علی ابراهیمی)) افزود: نیازمند بازنگری در رفتار جامعه هستیم و مجلس شورای اسلامی می تواند این موضوع را به صورت قانونی پیگیری کند تا تبدیل به تکلیف شود. این نماینده مجلس با بیان اینکه برخی روستاییان هزینه مراجعه به دامپزشک و انجام واکسیناسیون دام و طیور خود را ندارند، افزود: لازم است طرحی مشابه طرح تحول نظام سلامت در حوزه دامپزشکی کشور ارایه شود. وی روستا را کانون بیماری های حوزه دامپزشکی دانست و تاکید کرد: بی توجهی به این موضوع خسارات جبران ناپذیری را وارد می کند. به گفته ابراهیمی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی باید به سمتی حرکت کنند تا مدیریت واحدی در حوزه دامپزشکی ایجاد و مرز میان سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی به درستی تعیین شود.
وی افزود: با توجه به اینکه در مجلس دهم افراد متخصصی در حوزه کشاورزی دامپزشکی داریم، اضافه کرد: این امر فرصت مناسبی برای بخش کشاورزی از جمله دامپزشکی برای رفع مشکلات است.
رفع نقایص قوانین مرتبط با حوزه دامپزشکی در برنامه ششم توسعه
عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به اینکه سرمایه گذاری انجام شده در صنعت دام و طیور کشور بعد از صنعت نفت بیشترین سرمایه را تشکیل می دهد، نمی توانیم به راحتی از این بخش بگذریم و بی توجهی خسارت جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت. وی اظهار داشت: ترددهای فراوانی در مرزهای کشور صورت صورت می گیرد که کنترل کافی بر آن وجود ندارد، به همین علت همواره درگیر بیماری های دام وطیور هستیم. نماینده مردم شازند در مجلس افزود: سال گذشته شاهد بیماری های تب برفکی، طاعون، تب مالت و آنفلوانزای پرندگان در کشور بودیم که لازم است دامپزشکی در این بخش به طور کامل دقت کند. رییس کار گروه دام، طیور و آبزیان کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: برای رفع مشکلات بخش دامپزشکی به ویژه در بخش منابع مالی، امکانات و قوانین، مجلس آمادگی دارد از لحاظ قانونی ابزار مورد نیاز را تامین کند.
وی گفت: قانون نظام جامع دامپروری، قانون حفظ ذخایر آبزیان و تعاون روستایی اکنون از انسجام کافی برخوردار نیست که برای بهبود شرایط و فعالیت های دامپزشکی نیازمند اصلاح رویه هستیم. ابراهیمی افزود: این نقیصه باید بر طرف شود که در برنامه ششم تا حدودی به آن توجه شده اما باید قوانین محکم و پایداری را در این ارتباط اشته باشیم. رییس کار گروه دام، طیور و آبزیان کمیسیون کشاورزی مجلس گفت : با توجه به فرصت باقی مانده تا تحویل بودجه سال آینده کمک می کنیم از لحاظ اعتباری وضعیت سازمان دامپزشکی را بهبود بخشیم.
مجله دنیای کشت و صنعت، سال شانزدهم، شماره 104، آبان ماه 96